Indonesian Foodworkshops

In 2024 organiseren wij in samenwerking met Suara Gembira Indonesische Catering & Events uit Apeldoorn weer diverse Indonesische Foodworkshops.  Voor het zesde jaar op rij organiseren wij talloze foodworkshops in onze prachtige showtuin in Posterenk. Bekijk hieronder de verschillende foodworkshops.

Foodworkshops voor de liefhebbers van de Indonesische keuken. Wij nemen u mee naar de verschillende eilanden van het Archipel. Wij vertellen u, laten u ruiken, analyseren de ingrediënten en laten u vooral veel proeven! Opgeven via info@indo-garden.nl

Laten wij ons nog even voorstellen:
Sonja & Ernst-Jan de Leau, eigenaren en tevens gastvrouw & gastheer van Indo Garden. Stephen de Ruyter, eigenaar & chef-kok van Suara Gembira Indonesische Catering & Events.

Indonesian Foodworkshops

Sate Baru (NIEUW!)

26 mei 2024 |  4 augustus 2024
14.00 – 19.00 uur

De populairste foodworkshop! Maar liefst 5 soorten sate leer je tijdens deze foodworkshop. Maar wat is er nieuw? Nieuwe soorten kruidencombinaties, vleessoorten, roostermethodes en vooral onbekende sate in Nederland! Wat dacht je van bijvoorbeeld Sate Maranggi… Enak sekali dan mantap! (Erg lekker en geweldig). 
€ 79,50 p.p. 

Indonesian Streetfood

18 mei 2024 (14.00 – 19.00u) 
15 september 2024 (10.00 – 14.00u)

Streetfood is razend populair. Vanuit de “gerobaks” (straatkarretjes) worden de meest heerlijke gerechten verkocht. Snelle hapjes, maaltijden, dranken en nog veel meer. Je leert tijdens deze foodworkshop de nieuwste trends uit Indonesië Dat wordt smullen!
€ 79,50 p.p.

Jajanan Pasar (NIEUW!)

30 juni 2024 | 7 september 2024
14.00 – 19.00 uur

Hartige en zoete koekjes! Daar staat Indonesië bekend om. Een enorme keuze aan lekkernijen vormt het straatbeeld van Indonesië dat je eigenlijk niet kan kiezen. Zoveel keuze is er! Tijdens deze foodworkshop leer je bekende en onbekende hapjes die je proeft én meeneemt naar huis. Wat zullen de thuisblijvers blij zijn als je thuiskomt.
€ 79,50 p.p.

Masakan Indonesia (NIEUW!)

16 juni 2024 | 14.00 – 19.00 uur (VOL)
15 september 2024 | 15.00 – 20.00 uur

De Indonesische keuken staat bekend als een tijdrovende klus. Dat hoeft per definitie niet! Je leert heerlijke vernieuwende gerechten tijdens deze foodworkshop! Daarnaast zal je verrast zijn dat binnen een tijdsbestek van een aantal uren je een complete rijsttafel gemaakt hebt. Nodig je familie en vrienden maar alvast uit.
€ 79,50 p.p

Authentic Babi Guling

5 oktober 2024
14.00 – 20.00 uur

Wij nemen je mee naar Bali en Sulawesi.  Op authentieke wijze bereiden wij het bekendste gerecht van Bali. Babi Guling (Speenvarken aan het spit). Een tijdrovend proces, want het roosteren op open vuur heeft écht zijn tijd nodig. In de tussentijd maken wij een traditioneel gerecht in bambu kokers. Authentieker kan bijna niet. Sedap ini! (Dit is heerlijk).
€ 89,50  p.p

Wine & Dine

21 september 2024
16.00 – 20.00 uur

Proef, geniet, beleef en ervaar de diversiteit van het smakenpalet van De Gordel van Smaragd. Met 8 gangen nemen wij u mee om de keuken van
Indonesië te leren kennen. Onze chefkok Stephen serveert de meest uiteenlopende culinaire gerechten en sommelier Mark Wagener completeert
alle gerechten met de meest fantastische bijbehorende wijnen. Voor alle duidelijkheid, u hoeft niet te koken. Slechts te genieten!
€ 89,50 p.p

Bumbu Asli

7 juni 2024
18.30 – 22.00 uur

Kant en klare authentieke bumbu’s maken voor verschillende gerechten. Alle bumbu’s worden gemaakt en verpakt om in te vriezen. Wanneer je een rijsttafel wilt maken voeg je er slechts vlees, groente of vis bij de bumbu en is je gerecht binnen een handomdraai klaar. Natuurlijk maken wij ook gerechten om na afloop gezamenlijk te proeven.
€ 79,50 p.p

Indonesian Seafood (NIEUW!)

18 augustus 2024
14.00 – 20.00 uur

Seafood bij de vleet in Indonesië! Van garnalen tot inktvis. Van vis tot krab. Tijdens deze nieuwe foodworkshop leer je de meest uiteenlopende Seafood gerechten en zul je verbaasd zijn over de diversiteit aan bereidingswijze. Een nieuwe foodworkshop waarbij je na afloop eigenlijk op traditionele wijze “met de hand” moet gaan eten.
€ 89,50 p.p

Bakar Specialties (NIEUW!)

25 augustus 2024
14.00 – 19.00 uur

Bakar betekent: roosteren. Tijdens deze nieuwe foodworkshop leer je gerechten, hapjes die op ludieke wijze geroosterd worden waarbij je de smaak van “arang” (houtskool) terug zult proeven. Maar wij gaan ook roosteren op onze nieuwe Ofyr grill BBQ. Dat wordt genieten!
€ 79,50 p.p

Aanmelden!

Showtuin Indo Garden

Opgeven via
info@indo-garden.nl

Indisch eten is echt mijn ding. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en Indische gerechten te proberen. Met de tips van Stephen van Suara Gembira en de gastvrijheid van Sonja en Ernst Jan van Indo Garden is iedere masterclass een feestje. Kortom, een absolute aanrader voor iedereen die van Indisch eten houdt!
Ruth van de Laar
Sluit Menu

ONZE SHOWTUIN IS GESLOTEN TOT VRIJDAG 5 APRIL!