Reisverslag: Schitterend Bali!

Reisverslag: Schitterend Bali!

Het tweede deel van onze reis kan beginnen. Nadat Tanto ons had uitgezwaaid in Yogyakarta vlogen we door naar Denpasar. Hier stond onze vriend Willet ons op te wachten. Hij bracht ons naar het eerste hotel, Segara Agung in Sanur.

Dag 1: Nachtje Sanur!

We kwamen tegen de avond aan bij het hotel Segara Agung. Sommigen namen nog een lekkere plons in het  zwembad.  De koffers konden dicht blijven, aangezien we de volgende dag alweer zouden vertrekken naar het knusse kunstenaarsdorp Ubud.

monkeysubud

Dag 2: Via prachtige sawa’s naar Ubud 

Onderweg naar Ubud stopten we vaak even. Niet omdat iemand naar het toilet moest, maar voor de prachtige rijstvelden. Wanneer je zo’n plaatje op het internet tegenkomt, denk je: “Oh ja, mooi”, maar in het echt ziet het er iedere keer toch wel heel erg gaaf uit, althans, dat is onze mening. Na aankomst in Ubud gingen we heerlijk relaxen. Een deel ging lekker lezen bij het zwembad, de ander bezocht de dagelijkse Pasar en de leuke winkeltjes  in het centrum van Ubud. ’s Avonds een heerlijke rijsttafel. Klik op de foto’s voor een vergroting!

20151229_104603  DSCF5141  DSCF3217

Dag 3: Eerste Kerstdag.. Raften

Waar mensen in Nederland nog aan hun Kerstontbijt en de rollade moesten beginnen, waren wij al druk bezig met een leuke activiteit: raften. Het raften was erg leuk, met twee hoogtepunten. Het eerste hoogtepunt was de vrije val van 5 meter van een waterval. Vooraf bestDSCF3113 spannend, achteraf mocht het wel wat spannender. Het tweede hoogtepunt was de fantastische omgeving. Een unieke omgeving waar we langs verschillende dorpjes vaarden. Kleine jochies die aan het donderjagen zijn,terwijl moeders de kleren aan het wassen is in de rivier. Alleen door de omgeving al een absolute aanrader.

 

Dag 4: Ubud: Jagen op Loro Blonyo’s

Hoewel we de meeste inkopen in Yogyakarta al hadden gedaan, moest er toch nog even geshopt 20151224_184339worden in Ubud. Van oudsher is Ubud een knus kunstenaarsdorpje. Hoewel het al jaren een toeristische trekpleister is, vind je er nog prachtige winkeltjes met schitterende dingen. Wij worden vooral verliefd op de koperen spullen, zoals de koperen Loro Blonyo’s en kleine monnikjes.

 

Dag 5: Ubud – Pemutaran

Uiteraard moesten we op de laatste dag ook nog even het Monkey Forest bezoeken. Prachtig om er in de vroege ochtend rond te lopen. Veel aapjes zijn al opgewekt wakker en 20151226_084052_001wachten op het ontbijt dat iedere dag verzorgd wordt door de verzorgers van dit bos. Na de laatste inkopen gedaan te hebben, vertrokken we richting Pemutaran. Onderweg stopten we nog bij diverse mooie tempels.

 

 

Dag 6: Snorkelen bij Menjangan eiland

Vandaag gingen we met een bootje richting Menjangan eiland om te snorkelen. Ik zie op Facebook diverse discussies over wat de beste (en mooiste) plek is om te snorkelen. Het snorkelen in Menjangan was voor ons absoluut een van de hoogtepunten van de vakantie. Schitterend koraal en de meest unieke vissen zwemmen hier. Een absolute aanrader en must voor iedereen die op Bali op vakantie gaat.

IMG_9232 IMG_9241 IMG_9291

Dag 7: Dolfijnen spotten in Lovina & Snorkelen in Amed

Vandaag vroeg uit de veren. Deze zesde dag gingen we dolfijnen spotten. Met typische Balinese vissersbootjes vaarden we steeds verder de zee op. Als een school vissen vaarden de tientallen bootjes bij elkaar, opzoek naar dolfijnen. Wanneer alle bootjes ineens gas gaven richting een bepaalde plek wist je: iemand heeft iets gespot. Het duurde even voordat we daadwerkelijk iets hadden gevonden, maar het geduld werd IMG_9311beloond! Zie ook het korte filmpje hieronder.

Na het dolfijnen spotten en een heerlijk ontbijt vertrokken we richting Amed. In Amed kan je overigens ook schitterend snorkelen. Je kan voordelig een snorkeluitrusting huren. Het voordeel van snorkelen in Amed is dat je makkelijk het water inloopt en na 20 meter zie je al prachtig koraal en schitterende vissen. Misschien is het koraal in Amed wel mooier dan in Menjangan. De vissen vind ik persoonlijk op laatstgenoemde plek mooier.

 

Dag 8: Help! Mijn telefoon, zonnebril en pet.

Mensen die de Uluwatu tempel kennen zullen met name aan twee dingen denken. 1.) het fantastische uitzicht dat je hebt op de zee en de 20151230_112006rotsen. 2). De apen die daar rondlopen. Het zijn letterlijk donderstenen. Twee keer heeft Willet aangegeven dat we tasjes, petjes en zonnebrillen absoluut af moesten doen. Gelukkig hebben we geluisterd. In het kwartier dat we er rond liepen hebben we apen gezien met vier zonnebrillen en een iPhone 6… Staat er een bezoekje op jouw planning? Hati Hati!

 

 

 

 

Dag 9: Chillen in Sanur

De laatste dag is aangebroken. We vliegen van Denpasar naar Jakarta en vervolgens van Jakarta naar Abu Dhabi. Na een rustige dag 20151231_125312bij het zwembad te hebben gelegen maakten we ons op voor de terugweg. De kleine koperen loro blonyo’s die we in Ubud hebben gekocht konden mee in de koffer en zijn uiteraard al te koop bij ons.

De vlucht was prima te noemen. We vlogen van Jakarta naar Abu Dhabi op 1 januari 00:15 (lokale tijd). Juist, de jaarwisseling vierden wij in een gigantische Boeing van Etihad Airways. Normaal kunnen er 412 mensen in het vliegtuig. In totaal waren we met 40 mensen aan boord. DSCF5303Heerlijk geslapen onderweg dus!

 

Vindt u het leuk om uw reisverslag met ons te delen? Laat het ons weten!

 

Raymond Weijn

Gek van Indonesie, haar cultuur, landschap en prachtige producten!
Sluit Menu