Botanische tuinen

Botanische tuinen

Je vindt in Indonesie tal van prachtige Botanische tuinen. Bekijk hieronder een viertal voorbeelden.

De Kebun Raya Bogor

De grote tuin van Bogor is een hortus botanicus in de Indonesische stad Bogor, voorheen Buitenzorg.

Foto 31-12-09 23 00 00 (7)Buitenzorg was de residentie van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië. De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds meest vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. Gelegen midden in het centrum van Bogor, is de plantentuin een belangrijke toeristische trekpleister van de stad en zelfs van geheel Java. Wanneer je er heen gaat, neem een heerlijke maaltijd in het restaurant. Het uitzicht over de tuin is daar prachtig!

 IMG_0047

Videobron

 

Kebun Raya Purwodadi   

De Kebun Raya Purwodadi (letterlijk “Grote tuin van Purwodadi”) is een hortus botanicus in Oost-Java – Indonesië.

De tuin werd in 1941, nog juist in de koloniale tijd en voor de inval van de Japanners, gesticht door Dr. D.F. van Slooten en was bedoeld als proefstation en onderafdeling van de grote hortus in Buitenzorg (thans deKebun Raya Bogor). Kebun Raya Purwodadi

De hortus is gelegen op de hellingen van de berg Arjuna, aan de weg tussen de Oost-Javaanse steden Malang en Soerabaja op een hoogte van 300 m, in het onderdistrict Purwodadi. Hij beslaat een oppervlakte van ca. 85 ha. Het terrein is deels vlak, deels golvend.

Gelegen in een gebied waar per jaar gemiddeld 2366 mm regen valt en waar de temperatuur varieert van 22° tot 23° C, richt de tuin zich voornamelijk op de (tropische) flora van de droge laagvlakten, en dan vooral op planten van economisch en botanisch belang. Die flora wordt geïnventariseerd, onderzocht en geconserveerd.

Daarnaast heeft de tuin een educatieve en een recreatieve functie.

 

Kebun Raya Cibodas

(letterlijk vertaald “Grote tuin van Cibodas”) is een hortus botanicus in Indonesië.

Kebun Cidetas

De Kebun Raya Cibodas is thans een van de vier Kebun Raya Indonesia die deel uitmaken van het Indonesisch Instituut van Wetenschappen. De overige drie tuinen zijn: Kebun Raya Bogor, Kebun Raya Purwodadien Kebun Raya Eka Karya. Kebun Cibobas

De botanische tuin is in 1862 door Johannes Elias Teijsmann opgezet als dependance van de botanische tuin in Bogor. Neerslag is 2380 mm per jaar en gemiddelde temperatuur 18 °C. Het park bevindt zich op ± 45 km ten zuidoosten van Bogor en ± 100 km ten zuidoosten van Jakarta.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.

 

Kebun Raya Eka Karya

Kebun Raya Eka Karya is een hortus botanicus op Bali – Indonesië.

Deze Kebun Raya is een van de vier Kebun Raya Indonesia die deel uitmaken van het Indonesisch Instituut van Wetenschappen. Eka Karya

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten.

 

 

 

 

Laat ons weten hoe jouw favoriete tuin eruit ziet!

Raymond Weijn

Gek van Indonesie, haar cultuur, landschap en prachtige producten!

Deze post heeft een reactie

  1. Ik was afgelopen zomer in Bogor, en heb daar uiteraard ook de botanische tuinen bezocht. Erg mooi, maar wel jammer dat er nog auto’s in mochten…

Geef een reactie

Sluit Menu